Boeken over voorlezen

Voorlezen is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van kinderen. Het stimuleert de taalontwikkeling, vergroot de woordenschat en prikkelt de fantasie. Maar welke boeken zijn er eigenlijk over voorlezen te vinden? In dit artikel bespreken we een aantal boeken die je kunnen helpen bij het voorlezen aan kinderen.

1. Voorlezen, hoe doe je dat?

Dit boek van Marianne Busser en Ron Schröder is een echte aanrader voor ouders en verzorgers die willen leren hoe ze het beste kunnen voorlezen. Het boek staat vol met tips en trucs om het voorlezen nog leuker te maken. Zo wordt er bijvoorbeeld uitgelegd hoe je de aandacht van kinderen kunt vasthouden en hoe je de juiste toon kunt vinden bij het voorlezen. Ook worden er verschillende voorleesmethodes besproken, zodat je kunt kiezen welke het beste bij jou en je kind past.

Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. De Gorgels en het geheim van de gletsjer

Dit boek van Jochem Myjer is niet alleen een spannend avontuur, maar ook een perfect voorleesboek. Het verhaal gaat over de Gorgels, kleine wezentjes die kinderen beschermen tegen de gevaarlijke Brutelaars. In dit boek gaan de Gorgels op zoek naar een mysterieus kristal dat de Brutelaars kan verslaan.

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. Het grote voorleesboek voor rond de 5 jaar

Dit boek van diverse auteurs bevat maar liefst 25 verhalen die speciaal geschreven zijn voor kinderen rond de 5 jaar. De verhalen zijn verdeeld over verschillende thema’s, zoals dieren, sprookjes en avontuur. Het boek bevat ook tips voor het voorlezen en vragen die je aan je kind kunt stellen na het voorlezen.

Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. De Gruffalo

Dit klassieke prentenboek van Julia Donaldson en Axel Scheffler is een must-have voor elke kinderboekenkast. Het verhaal gaat over een muis die op zoek is naar een nootje en onderweg verschillende dieren tegenkomt. Om zichzelf te beschermen verzint de muis een verhaal over de Gruffalo, een monsterlijk wezen dat hij zelf heeft bedacht. Maar dan blijkt de Gruffalo echt te bestaan…

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. Het grote voorleesboek voor de kleintjes

Dit boek van diverse auteurs bevat meer dan 50 verhalen en gedichten die speciaal geschreven zijn voor kinderen van 2 tot 6 jaar. De verhalen zijn verdeeld over verschillende thema’s, zoals dieren, feest en familie. Het boek bevat ook tips voor het voorlezen en vragen die je aan je kind kunt stellen na het voorlezen.

Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Met deze boeken kun je het voorlezen nog leuker maken en je kinderen stimuleren in hun taalontwikkeling. De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Veel voorleesplezier!

Plaats een reactie