Boeken over Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land met een rijke geschiedenis en cultuur. Het land heeft veel te bieden op het gebied van literatuur. Er zijn talloze boeken geschreven over Zuid-Afrika, variërend van romans tot geschiedenisboeken en reisgidsen. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over Zuid-Afrika bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

Romans over Zuid-Afrika

Een van de meest bekende romans over Zuid-Afrika is “Disgrace” van J.M. Coetzee. Het boek gaat over een professor die zijn baan verliest na een affaire met een studente en vervolgens naar het platteland van Zuid-Afrika verhuist om bij zijn dochter te wonen. Het boek geeft een indringend beeld van de rassenverhoudingen en de politieke situatie in Zuid-Afrika.

Een andere bekende roman over Zuid-Afrika is “De kleur van water” van André Brink. Het boek gaat over een blanke vrouw die in de jaren ’70 een relatie krijgt met een zwarte man. Het boek geeft een goed beeld van de apartheid en de gevolgen daarvan voor de mensen die erdoor getroffen werden.

Andere romans die de moeite waard zijn om te lezen zijn “De Boerenoorlog” van Martin Bossenbroek, “De lange weg naar de vrijheid” van Nelson Mandela en “De man die de taal van slangen sprak” van Andries Fourie.

Geschiedenisboeken over Zuid-Afrika

Er zijn veel geschiedenisboeken geschreven over Zuid-Afrika. Een van de meest bekende is “A History of South Africa” van Leonard Thompson. Dit boek geeft een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van Zuid-Afrika, van de prekoloniale tijd tot het heden.

Een ander interessant boek is “The Boer War” van Thomas Pakenham. Dit boek gaat over de Boerenoorlog, een oorlog tussen de Britten en de Boeren die plaatsvond aan het begin van de 20e eeuw. Het boek geeft een goed beeld van de politieke en sociale situatie in Zuid-Afrika in die tijd.

Andere geschiedenisboeken die de moeite waard zijn om te lezen zijn “The Rise and Fall of Apartheid” van David Welsh en “The South African War” van Bill Nasson.

Reisgidsen over Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een populaire bestemming voor toeristen. Er zijn dan ook veel reisgidsen geschreven over het land. Een van de meest bekende is “Lonely Planet South Africa, Lesotho & Swaziland”. Dit boek geeft een uitgebreid overzicht van de bezienswaardigheden en activiteiten in Zuid-Afrika en de omliggende landen.

Een ander interessant boek is “The Rough Guide to South Africa, Lesotho & Swaziland”. Dit boek geeft niet alleen informatie over de bezienswaardigheden, maar ook over de geschiedenis en cultuur van het land.

Andere reisgidsen die de moeite waard zijn om te lezen zijn “Fodor’s South Africa” en “Frommer’s South Africa”.

Waar kun je deze boeken kopen?

Je kunt deze boeken kopen bij lokale boekenwinkels, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com. Daarnaast zijn er ook gespecialiseerde boekhandels die zich richten op boeken over Zuid-Afrika, zoals de African Bookstore in Amsterdam.

Als je op zoek bent naar tweedehands boeken over Zuid-Afrika, kun je terecht bij websites zoals Marktplaats en Boekwinkeltjes.nl. Hier kun je vaak boeken vinden die niet meer in de reguliere boekhandel verkrijgbaar zijn.

Conclusie

Zuid-Afrika is een land met een rijke geschiedenis en cultuur. Er zijn talloze boeken geschreven over het land, variërend van romans tot geschiedenisboeken en reisgidsen. Enkele van de beste boeken over Zuid-Afrika zijn “Disgrace” van J.M. Coetzee, “A History of South Africa” van Leonard Thompson en “Lonely Planet South Africa, Lesotho & Swaziland”. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekenwinkels en online bij bijvoorbeeld Bol.com.

Plaats een reactie