Boeken over Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is een continent vol met prachtige landschappen, rijke culturen en interessante geschiedenissen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er talloze boeken zijn geschreven over dit continent. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over Zuid-Amerika bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. Honderd jaar eenzaamheid – Gabriel García Márquez

Honderd jaar eenzaamheid is een van de meest bekende boeken over Zuid-Amerika en is geschreven door de Colombiaanse auteur Gabriel García Márquez. Het boek vertelt het verhaal van de familie Buendía en hun leven in het fictieve dorpje Macondo. Het boek is een mix van magisch realisme en historische gebeurtenissen en geeft een prachtig beeld van de Colombiaanse geschiedenis en cultuur. Honderd jaar eenzaamheid is te koop bij de lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

2. De stad en de honden – Mario Vargas Llosa

De stad en de honden is geschreven door de Peruaanse auteur Mario Vargas Llosa en is een van zijn bekendste werken. Het boek vertelt het verhaal van een groep jongens die naar een militaire school gaan in Lima, Peru. Het boek geeft een kijkje in de Peruaanse samenleving en de politieke situatie in de jaren vijftig. De stad en de honden is te koop bij de lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

3. De ontdekking van de hemel – Harry Mulisch

De ontdekking van de hemel is geschreven door de Nederlandse auteur Harry Mulisch, maar speelt zich grotendeels af in Zuid-Amerika. Het boek vertelt het verhaal van twee engelen die op aarde komen om een kind te verwekken dat de wereld zal veranderen. Het boek neemt de lezer mee op een reis door de geschiedenis en de cultuur van Zuid-Amerika en geeft een prachtig beeld van het continent. De ontdekking van de hemel is te koop bij de lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

4. De alchemist – Paulo Coelho

De alchemist is geschreven door de Braziliaanse auteur Paulo Coelho en is een van de meest verkochte boeken ter wereld. Het boek vertelt het verhaal van een herdersjongen die op zoek gaat naar zijn persoonlijke legende en zijn dromen achterna gaat. Het boek geeft een prachtig beeld van de Braziliaanse cultuur en spiritualiteit. De alchemist is te koop bij de lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

5. Het feest van de bok – Mario Vargas Llosa

Het feest van de bok is opnieuw geschreven door de Peruaanse auteur Mario Vargas Llosa en is gebaseerd op de laatste dagen van de dictator Rafael Trujillo in de Dominicaanse Republiek. Het boek geeft een kijkje in de politieke situatie in de Dominicaanse Republiek en de impact die de dictatuur had op de bevolking. Het feest van de bok is te koop bij de lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

6. De vlucht – Jesús Carrasco

De vlucht is geschreven door de Spaanse auteur Jesús Carrasco en speelt zich af in het zuiden van Spanje, maar heeft sterke banden met Zuid-Amerika. Het boek vertelt het verhaal van een jongen die op de vlucht slaat voor zijn gewelddadige vader en een nieuw leven probeert op te bouwen. Het boek geeft een prachtig beeld van de Spaanse en Zuid-Amerikaanse cultuur en geschiedenis. De vlucht is te koop bij de lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Conclusie

Zuid-Amerika is een continent vol met prachtige verhalen en geschiedenissen. De boeken die we hierboven hebben besproken zijn slechts een kleine selectie van de vele boeken die er over Zuid-Amerika zijn geschreven. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis, cultuur of literatuur van Zuid-Amerika, er is altijd wel een boek te vinden dat bij je past. Deze boeken zijn te koop bij de lokale boekenwinkels en online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Duik in de prachtige wereld van Zuid-Amerika en ontdek de verhalen die dit continent te bieden heeft.

Plaats een reactie